فرهنگ ترافیک از محله ها آغاز شود
ارسال شده توسط : پایگاه خبری ناب در روز : شنبه 93 خرداد 3 ساعت 1:8 صبح
-----------------------------------
قرار بود نخستین نشست صندلی داغ مسئولان با مردم در حیاط دفتر همشهری محله زیر درخت توت برگزار شود.در حال چیدن صندلی ها بودیم که « مهدی جمشیدی»دبیر شورایاری محله طرشت وارد شد و هنوز ساعت 2 نشده بود که مهندس « حمید رضا رنجبر» و«عبدالله امیری»دبیر شورایاری شهرک مخابرات رسیدند. سرهنگ «فیض الله حسنوند» هم راس ساعت 2 به این جمع پیوست تا جلسه برای پاسخگویی کاملا آماده باشد . البته در این جلسه مسئول آموزش راهور منطقه هم حضور داشتند.
فرهنگسازی از محله ها
نخستین صحبت ها را سرهنگ حسنوند اینگونه آغاز کرد:« از اینکه مهندس رنجبر معاون حمل و نقل ترافیک شهردار منطقه هم در این نشست حضور دارند خیلی خوشحالم ،چون با توجه به ارتباط کاری نزدیکی که میان ما وجود دارد خیلی راحت می توانیم به سوال های شهروندان پاسخگو دهیم. خوشبختانه اداره راهنمایی و رانندگی منطقه همکاری بسیار خوب و تنگاتنگی را با حوزه حمل و نقل و ترافیک شهرداری منطقه دارد.» نقطه آغاز سوال های مردمی از مهدی جمشیدی دبیر شورایاری محله طرشت استارت خورد. این نماینده مردم محله طرشت حرف هایش را اینگونه شروع کرد:«حدود یک ماهی است که می خواستیم خدمتتان برسیم و مشکلات اهالی محله طرشت را با شما در میان بگذاریم، تا اینکه متوجه شدیم همشهری محله جلسه رودرو با مسئولان را برگزار کرده ،برای همین ما هم از این فرصت استفاده کردیم به اینجا آمدیم تا راهکاری برای حل مشکلات ترافیکی محله مان پیدا کنیم. قبل از هر چیز می خواستم پیشنهاد کنم که برای اصلاح فرهنگ ترافیک می توان از محله ها شروع کنیم که مسلما نتیجه خوبی خواهد داد. اما مشکلات تراقیکی در محله ما به چند مورد خاص محدود می شوند مثلا بلوار شهید عزیزی ،شهید صالحی،شهید جواد اکبری و بلوار شهید تیموری خط کشی برای پارک خودرو نشده است و همین مسئله، مشکلاتی را برای شهروندان به وجود آورده است. مشکل دیگر بلوار شهید عزیزی و میدان سما در زمینه توقف اتوبوس های برون شهری برای استراحت از یک طرف و تعویض روغن و ایجاد مزاحمت های دیگر است که باعث شده تا اهالی محل با مشکلات متعددی روبرو باشند.»
لطفا؛ با نظارت ما باشد
حرف های جمشیدی که تمام شد سرهنگ حسنوند گفت :« به طور کلی هرآنچه که به عبور مرور معابر مانند مسدود و یکطرفه کردن خیابان هاست به راهنماییی رانندگی و حوزه ترافیک شهرداری مربوط می شود.خواهش می کنم اگر شورایاری ها می خواهند خیابانی را باز یا مسدود کنند این کار با هماهنگی و نظارت ما باشد ،چون باید توسط کارشناسان ما و حوزه ترافیک شهرداری بررسی و سپس اجرا شود. موضوع دوم اینکه می گویید فرهنگسازی را از محله ها شروع کنیم کاملا موافق هستم چون در این منطقه وسیع بسیاری از مشکلات را می توان با کمک و همیاری اهالی همان محل برطرف کرد.»مهندس رنجبر هم سر رشته کلام را اینگونه به دست گرفت:« باید توجه داشت که یکسری مشکلات توسط شورایاری ها یا اهالی محل مطرح می شود که در حوزه معاونت ترافیک منطقه بررسی و حل می شود، اما مسایلی هم وجود دارد که شهرداری منطقه باید با کمیته معابر سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران هماهنگ کند تا بتواند مصوبه آن را بگیرید .مثلا زیر گذر طرشت که شورایاری ها به ما ارجاع دادند و با کار کارشناسی این معبر یکطرفه شد. البته الویت ما در ابتدا رفع نقاط خطر آفرین است مثلا پل عابر پیاده در بلوار پاکنژاد مسیر شمال به جنوب بعد از نیایش که منجر به تصادفات فوتی می شد با بازدید سرهنگ حسنوند وبررسی کارشناسان، مشکلات این محدوده حل شد.اکنون هم تمرکز ما روی روانسازی معابر است.»
ترافیکی که باعث تصادف می شود
دومین نماینده مردم که در این جلسه حضور داشت «عبدالله امیری» دبیر شورایاری مخابرات و بهرود بود. او درباره مشکلات محله خود گفت :«نخستین مشکل محله ما مربوط به ورودی شهرک مخابرات از بزرگراه یادگار امام(ره) است،چون از بدو ورود به دلیل تجمع اتومبیل هایی که به درمانگاهی که در این خیابان است مراجعه کرده اند با ترافیک شدید روبرو می شویم و همین موضوع باعث تصادف در این محدوده می شود.مشکل دیگر ما پارک خودرو در حدفاصل بلوار پیام از ضلع شمال مجتمع بهینه تا میدان بهرود است که درخواست دادیم تابلوی حمل با جرثقیل نصب شود.چون در این محدوده اتومبیل ها به جز دو طرف خیابان حتی در وسط بلوار هم پارک می کنند و مشکل فراوانی را برای اهالی محل به وجود آورده اند. همچنین پیشنهاد می کنم انتهای خیابان 18 شرقی علامه شمالی به بلوار فرهنگ را باز کنیدچون این کار می تواند از حجم بار ترافیکی خیابان علامه شمالی کم کند.»
حتما اقدام می کنیم
رئیس راهنمایی و رانندگی منطقه که به نظر می رسید حسابی خودش را آماده کرده تا به تک تک سوال های دبیر شورایاری محله طرشت پاسخ دهد ابتدا نکاتی درباره اهمیت تابلوها صحبت کرد. سرهنگ حسنوند گفت:« یکی از اعتقاداتم این است که باید حرمت تابلو راهنمایی و رانندگی حفظ شود مهندس رنجبر خیلی دقیق موضوع را می دادند. به عنوان مثال در نقاطی که پس از بررسی مشخص شده نیازی به نصب تابلو در آن مکان وجود ندارد و اگر تابلویی نصب شود جز بی حرمتی به تابلو پیامد دیگری نخواهد داشت تابلو های راهنمایی و رانندگی را جمع کرده ایم.ما باید در مکان هایی تابلو نصب کنیم که بتوانیم اعمال قانون کنیم.اما حتما برای روان کردن ترافیک در دو محدوده ای که بیان کردید اقدام خواهیم کرد.» در دو صفحه بعد می توانید بخشی از مشکلات مردمی که در این جلسه مطرح شد و مسئولان پاسخ دادند بخوانید.
شهرام مبصر ؛نماینده معلولان منطقه
راه های عبوری معلولان یکی یکی بسته می شود
« شهرام مبصر» رئیس کارگروه تخصصی پیشگیری از حوادث معلولان ،جامعه ایمن شهرداری منطقه و دبیر کانون معلولان طبق قرار راس ساعت 3 به محل نشست رسید.مبصر چون در ویلچر نشسته بود و ترجیح داد پایین پله ها ، کمی دورتر از جلسه سوال های خودش را مطرح کند.
مبصر:«قبل از هر چیز لازم می دانم بگویم معلولیت ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد و معلولان هم شهروندان جامعه اند.»
سرهنگ حسنوند:«در این صحبت های شما شکی نیست.»
مبصر:«معلولان مانند همه شهروندان شهر مالیات پرداخت می کنند، اما از این پرداخت هیچ عایدی به عنوان شهروند ندارند.من به عنوان نماینده 15 درصد از جامعه باید بگویم متاسفانه امکان عبور و مرور در خیابان به راحتی برای ما وجود ندارد ، در حالی است که طبق قانون شهرداری ها موظفند تا شهر را برای شهروندان معلول مناسب سازی کنند.مثلا هر جا پله است رمپ یا بالابر در کنار آن باشد. البته سال گذشته کارها خوبی بسیاری در منطقه انجام شدبه عنوان مثال یک گروه 40 نفره را تشکیل دادیم و با کمک دوستان 3 هزار نقطه نامناسب در منطقه شناسایی شد و به همت معاونت حمل ونقل و ترافیک منطقه خیلی از این نقاط مناسب سازی شدند، اما از زمانی که شما تشریف آوردید تمام مناسب سازی هایی که انجام شده با نصب مانع های U شکل یکی یکی بسته می شود.»
سرهنگ حسنوند: توضیح می دهم
مبصر:جناب سرهنگ طبق قانون راهنمایی و رانندگی، عبور از خط کشی خلاف است دلیل ندارد که اگر موتوری تصمیم به عبور از خط گرفت ما کل خط کشی را ببندیم که فردی با ویلچر و یا حتی خانمی با کالسکه بچه و یا میانسالی با واکر نتواند از خط کشی عبور کند.سال گذشته تمام این خط کشی ها را از ستارخان گرفته تا سعادت آباد برای تردد این افراد باز کردیم ،اما اکنون بسته شده.»
سرهنگ حسنوند: من کاملا متوجه سوال ها و مشکلات شما در این زمینه شده ام و توضیح می دهم .»
مبصر:موضوع دیگر پارک ویژه معلولان است که سال گذشته با پیگیری های مستمر مکان های مهمی مثل مراکز خرید، بانک ها و مراکز پزشکی جانمایی و تابلو پارک ویژه جانبازان نصب شد و برای حفظ این محل های پارک از جناب سرهنگ احمدی مقدم نامه گرفتیم تا حمل جرثقیل هم زیر تابلو ها نصب و برای فرهنگسازی آن هم برنامه هایی اجرا شود.»
سرهنگ حسنوند: اکنون که در بسیاری از مکان ها تابلو ها وجود دارند.
مبصر:« اما مدتی است که کنده می شود. تا کنون 4 تابلو ویژه پارک معلولان را کنده اند!
سرهنگ:چه کسی کنده؟
مبصر: البته زحمات شما را زیر سوال نمی بریم اما ماموران شما نسبت به اعمال قانون برای این تابلو متاسفانه بیگانه اند.
سرهنگ حسنوند:من اینجا هستم تا صحبت های شما را بشنوم. گوش شنوا هم دارم اما این را قبول ندارم برای نمونه زیر تابلو سعادت آباد حمل با جرثقیل چندین بار اعمال شده است. البته این که می گویید افراد بی توجه به تابلو اتومبیل های خود را پارک می کنند کاملا صحیح است و آمار بالایی هم دارد و ما هم اعمال قانون می کنیم.این به بحث فرهنگسازی و رعایت حقوق دیگران بر می گردد و شک نکنید که پلیس اعمال قانون می کند، اما متاسفانه تعداد افرادی که به این تابلو توجه نمی کنند فراوان هستند. اما در باره سوال اول شما و نصب موانع در خط کشی ها، پلیس نمی تواند اجازه دهد که موتورسوار باسرعت بالا از عرض معابر عبور کند و جان خودش را به خطر بیندازد.
مبصر: خودش خواسته!
سرهنگ حسنوند: منظورتان را متوجه نمی شوم ،یعنی چون خلاف می کند بمیرد. باید با تدابیر جلوی بی قانونی را گرفت. او هم یک شهروند است. چرا زیر پل عابر پیاده را نرده می زنیم؟چون پلیس خود را مسئول جان مردم می داند.البته شما هم حق دارید، به همین دلیل باید راهکار مناسبی برای حل این معضل پیدا کنیم. در واقع تا زمانی که فرهنگ عبور و مرور نهادینه نشده ما مجبور به اعمال قانون هستیم.
مهندس رنجبر: ما باید هم آمار تصادفات موتورسوراران را کاهش دهیم و هم راه رانبندیم و این مشکل هفته پیش در کمسیون مطرح و مقرر شد تا حد فاصل بین موانع U شکل به اندازه ای باشد تا ویلچر بتواند تردد کند و در عین حال با نصب سرعتگیر مانع سرعت زیاد موتورسواران شویم.»
------------------
فاطمه آذرم صما؛نماینده تعدادی از اهالی محله فراز و راننده های تاکسی خطی این محله
چراغ راهنمایی خراب است ما جریمه می شویم
« فاطمه آذرم صا» ساکن محله فراز است و درست در محدوده همشهری محله کار می کند. اوخیلی اتفاقی متوجه شد که رئیس راهنمایی و رانندگی منطقه در نشست مردمی هشمهری محله حضور دارد ،برای همین تصمیم گرفت مشکلی که قبلا حضوری با سرهنگ حسنوند درمیان گذاشته بار دیگر در این نشست مطرح کند تا شاید با حضور معاون حمل ونقل و ترافیک شهردار راهکار مناسبی پیدا شود. او حرف هایش را اینگونه شروع کرد.
آذرم صما:اول از همه شما به خاطر وقتی که گذاشته اید تا به مشکلات ما گوش دهید تشکر می کنم .اواخر اسفند ما مزاحم شما شدم در خصوص چراغ راهنمایی و رانندگی تقاطع بهزاد –اوین،خاطرتان هست؟
سرهنگ حسنوند: بله به خاطر دارم.گفتید چراغ خراب است؟
آذرم صا:«بله متاسفانه این چراغ مشکل دارد و هنوز برطرف نشده است. به این صورت که مدت زمان طولانی روی یک رنگ می ماند و شما بعد از یک ربع یا 20 دقیقه به ما حق بدهید که بدون توجه به چراغ قصد عبور داشته باشیم اما به محض عبور از چراغ دوربین عکس میگیرد و پیامک آن هم می رسد. اول فکر می کردم مشکل فقط برای من است اما پس از مدتی متوجه شدم راننده های تاکسی که در این خط کار می کنند هم چنین مشکلی دارند و پس از مدتی جریمه های 500 هزار برای آ نها ارسال می شود.البته عده ای از اهالی محله هم چنین مشکلی داشتند، به همین دلیل نامه ای را با امضای اهالی کوی فراز و تمام رانندهای تاکسی و تایید تاکسیرانی تهیه کردیم که امیدواریم با مساعدت شما مشکل این چراغ حل شود.
سرهنگ حسنوند:تعمیر چراغ های راهنمایی و رانندگی در حوزه ما نیست و مسئولیت آن برعهده معاونت ترافیک شهرداری منطقه است. مهندس باید زحمت بکشد و دستور مقتضی را برای تعویض تایمر چراغ بدهند.
منهدس رنجبر:«کلیه کارهای چراغ های راهنمایی و رانندگی برعهده شرکت کنترل ترافیک شهر تهران است و ما مواردی را که شهروندان اطلاع رسانی می کنند از دوستان کنترل ترافیک پیگیری می کنیم.
سرهنگ حسنوند:ما هم پیگیر این مشکل از شرکت کنترل ترافیک خواهیم بود.
----------------------------
شهرزاد سبحانی،ساکن محله سعادت آباد
ترافیک اطراف دانشگاه ها و مراکز خرید کلافه مان کرده
شهرزاد سبحانی یکی دیگر از شهروندانی است که برای مطرح کردن مشکل خود به نشست مردمی جمع صندلی داغ پیوسته. او که در محله سعادت آباد زندگی می کند مشکلات ترافیکی که در منطقه 2 با آن روبرو است اینگونه درمیان می گذارد
سبحانی :برای کنترل ترافیکاطراف مراکز خرید مثل میلادنور وگلستان یا دانشگاه ها منطقه مثل دانشگاه علامه یا دانشگاه هنر در خیابان سپهر یا دانشگاه آزاد پونک و خیابان که ازدحام ترافیک و پارک های دویل حتی جلو پارکینگ چه برنامه ای دارید؟ واقعا مشکلات ترافیکی این مکان ها شهروندان را به ستوه آورده است.
سرهنگ حسنوند:برای مراکز خرید مانند میلادنور که چند محور را با هم درگیر می کند به این معنی که ترافیک در این مرکز باعث قفل شدن ترافیک در میدان صنعت و چهارراه ایوانک می شود حل این مشکل در اولویت ماست و چنانچه شاهد بودید در ماه گذشته با انتقال ایستگاه تاکسی و حضور مستمر افرادپلیس ترافیک این محدوده روان شده است.اما کنترل ترافیک مراکزی مانند گلستان که در خیابان های فرعی قرار دارند در اولویت بعدی قرار دارند البته اینکه ترافیک همه معابری باید روان شود شکی نیست.
مهندس رنجبر : برای حل ترافیک دانشگاه هایی که امکان ساخت پارکینگ هست مانند دانشگاه آزاد واقع در محله پونک مقرر شده تا زمینی که در ضلع شمال خیابان امام حسن(ع) قرار دارد در اختیار دانشگاه برای پارکینگ در اختیار دانشگاه قرار گیرد. برای مشکل ترافیک در خیابان درختی پیشنهاد استقرار پارکینگ مکانیزه را به دفتر شهردار داده ایم .تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
سرهنگ حسنوند: در هرصورت ما هم سعی داریم ترافیک خیابان های منطقه روان شود ،اما گاهی اوقات امکاناتی لازم داریم که فراهم کردن آن زمان بر است.
-------------------------------
محمد صباغیان،ساکن محله درختی
همشهری محله هم کمک کند
با اینکه چند هفته قبل مشکل محله درختی و خیابان دادمان را در صفحه پیگیری مکشل مطرح کرده بودیم ،اما «محمد صباغیان » یکی از اهالی این محله هم آمده تا پاسخ قانع کننده تری از مسئولان بگیرد.
صباغیان: جناب سرهنگ ،در گزارشی که چند هفته قبل در نشریه همشهری محله چاپ شد به خبرنگار گفته بودید که مشکل وجود نمایشگاه های ماشین که مانند قارچ هر روز خیابان هایی مانند دادمان یا شادمان سر در می آورند باید شهرداری پاسخگو باشد. در واقعا پاسخ تان این بود که شهرداری نباید مجوز بدهد. اگر ممکن است اکنون که معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری منطقه حضور دارد برای حل این مشکل راهی پیدا کنید.
منهدس رنجبر:واقعیت این است که شهرداری برای محل مجوز تجاری صادر می کند اما هر کدام از این اماکن تجاری چه نمایشگاه اتومبیل و یا هر شغل دیگر صنف دارند و اتحادیه صنف اتومبیل فروشان هم برای خود دستورالعمل هایی دارند که مثلا مغازه ها باید با چه مسافتی از هم قرار بگیرند و نباید به کمتر از آن اجازه راه اندازی بدهند.بنابراین نباید همه انتظاراتمان از شهرداری باشد این سوالی است که پاسخ آن را باید از صنف مربوطه اش پرسیده شود.
صباغیان:یعنی کاری از دست شهرداری برنمی آید و فقط صنف باید جواب بدهد؟
مهندس رنجبر:البته معاونت حمل و نقل وترافیک هم برای محور دادمان و دریا دغدغه دارد و اتحادیه باید پاسخگوی این معضل باشدکه چرا مثلا در خیابان دادمان حدفاصل فرحزادی تا یادگار امام(ره) 6 یا 7 نمایشگاه باز شده است؟ علت همکاری تنگاتنگ شهرداری با راهور منطقه دقیقا همین است.
صباغیان: منظورتان این است که خود مردم یا خبرنگاران این موضوع را پیگیری کنند؟ یعنی راهکارهای قانونی وجود ندارد؟
سرهنگ حسنوند: نه منظورمان این نیست اداره راهنمایی و رانندگی منطقه در این خصوص پیگیری و این گروه را به عنوان صنوف مزاحم شناسایی کرده است،چون نه حریم را رعایت نی کنند و نه پارکینگ مناسب دارند. بنابراین باید پاسخگو باشند و باید با آنها برخورد شود.
صباغیان : پس کارهایی انجام شده و ما می توانیم امیدواریم باشیم که این مشکل روز به روز بدتر نمی شود و ممکن است برطرف شود.
سرهنگ حسنوند: بله کارهایی در حال انجام است اما کافی نیست و از خبرنگاران همشهری محله هم می خواهیم که برای حل این مشکل با مسئولان اتحادیه این صنف مشکل را زودتر حل کنیم.
-----------------------------
20 روز بعد...
وعده هایی که عملی شد
حدود 20 روز قبل که با سرهنگ «فیض اله حسنوند» مصاحبه کردیم وعده هایی داد که خوشبختانه بعضی از آنها انجام شده است.یکی از آنها اعمال قانون برای معابر کم عرض منطقه است که پارک های دوبل اتومیبل ها باعث اختلال در تردد بقیه ها خودروها می شوند. رئیس راهنمایی و رانندگی منطقه در این باره توضیح می دهد:«درباره قولی که در مصاحبه قبل به شما داده بودم باید بگویم ،برای اعمال قانون نسبت به متخلفان در خیابان های کم عرض و حتی بلوار های منطقه ، گروهی در غالب گروه ضربت راه اندازی شد تا در معابری که پارک دوبل برای متخلفان تبدیل به عادت شده این گروه به محل اعزام می شوند. که این کار با جدیت دنبال می شود. متاسفانه گاهی اوقات بعضی ها پلاک خودرو های 700،800 میلیونی خود را برای اینکه جریمه نشوند در می آورند و با خود می بردند که این دسته از خودروها با جرثقیل جابه جا می شوند.طبق آمار عملکرد گروه ضربت در برخورد با تخلفات منطقه، از تاریخ 6 اردیبهشت تا امروز یعنی 24 اردیبهشت حدود 6190 برگ اعمال قانون برای متخلفان صادر شده است این ارقام یعنی در هر روز به طور میانگین 344 برگ اعمال قانون برای معابری مانند علامه یا دادمان به ثبت رسیده است که امیدواریم با تداوم این کار مانند بستن کمربند ایمنی نتیجه بگیریم.»