چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان تهران با حضور بیش از 4 هزار نامزد برگزار میشود و بیش از 11 هزار صندوق رأی تهرانیها را جمع میکند.
به گزارش پایگاه خبری ناب به نقل از فارس، برای نخستین بار در جمهوری اسلامی ایران دو انتخابات گسترده چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران و یازدهمین دوره ریاست جمهوری فردا در سطح کشور برگزار میشود تا حماسه سیاسی به گفته مقام معظم رهبری توسط مردم محقق شود.
یک میلیون رأی اولی در کشور
در انتخابات 92 تعداد 50 میلیون و چهارصد و هشتاد و سه هزار و صد و نود و دو نفر واجد شرایط رأی دادن هستند که از این تعداد، مجموعاً یک میلیون و ششصد و سی و یک هزار و دویست و شش نفر، رأی اولیهای انتخابات محسوب میشوند.
در چهارمین دوره انتخابات شوراها در استان تهران که حدود یک ششم از جمعیت کشور را پوشش میدهد؛ بزرگترین انتخابات را در میان سایر استانها با 41 شهر و 416 روستا برگزار میکند.
در انتخابات شورای شهر و روستای استان تهران از بین 4 هزار و 60 نفر ثبتنام کننده حدود 88 درصد آنها تائید صلاحیت شدهاند و برای کرسیهای انتخابات شورای شهر رقابت میکنند.
در انتخابات شورای روستا نیز 4 هزار و 186 نفر ثبتنام کردند که 3 هزار و 496 نفر آنها که حدود 84 درصد میشود تائید و برای 1394 کرسی در 416 روستا رقابت میکنند.
به ازای هر کرسی شورای شهر تهران 57 نفر نامزد هستند
حسین طلا، رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران، درباره انتخابات شورای شهر تهران اظهار داشت: در شهر تهران از 1959 نفر ثبتنام شده شورای اسلامی شهر تهران 1785 نفر تائید صلاحیت شدند و برای کرسیهای شورای شهر تهران بعنوان پایتخت ایران رقابت میکنند.
وی گفت: تنها 127 نفر نتوانستند در شورای اسلامی شهر تهران تائید شوند که 44 نفر از آنها انصراف داده بودند و در کل 91 درصد برای انتخابات شورای شهر تهران تائید شدند.
طلا با اشاره به اینکه به ازای هر کرسی شورای شهر تهران 57 نفر با یکدیگر رقابت میکنند، گفت: هیئتهای اجرایی بعد از ثبتنام 7 روزه داوطلبان شوراهای اسلامی شهر و روستا، اسامی و پروندههای آنها را به وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سازمان ثبتاحوال کشور و وزارت کشور ارسال کرده و پس از تائید، نتایج این بررسی به داوطلبین ارائه شد.
به گزارش فارس، چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران با ثبتنام نامزدها آغاز شد و مجوز داشتند تبلیغات خود را از 16 خرداد تا ساعت 8 صبح امروز ادامه دهند.
طلا، رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران در این باره گفته است: داوطلبین براساس قانون تبلیغات و دستورالعملهای آن اقدام کنند و 24 ساعت مانده به برگزاری انتخابات، حق هیچگونه تبلیغات در سطح شهر و روستا را ندارند.
رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران، گفت: هرگونه دیوار نویسی، راهاندازی کاروانهای تبلیغاتی، استفاده از بلندگوهای سیار در خارج از ستاد تبلیغاتی، استفاده از ادارات دولتی و شرکتهای وابسته ممنوع است.
وی ادامه داد: روزنامهها و نشریاتی که امروز توزیع میشوند، نباید تبلیغ هیچ کدام از نامزدهای انتخاباتی را منتشر کنند و انتشار مطالب نامزدها در روز پنجشنبه در روزنامهها و نشریات ممنوع است.
حضور یک میلیون نفری نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رأی
مرتضی تمدن، استاندار تهران درباره نحوه برگزاری انتخابات در استان تهران اظهار داشت: 11 هزار و 959 صندوق اخذ رأی و 5 هزار و 882 شعبه اخذ رأی در استان تهران فعال است و حدود یک میلیون نفر نماینده کاندیداهای شورای اسلامی شهر تهران و ریاستجمهوری در شعبات اخذ رأی حضور دارد.
تمدن بیان داشت: در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران و ریاستج مهوری 700 بازرس در شعبات اخذ رأی مستقر هستند و گزارشات خود را از تخلفات و نحوه برگزاری انتخابات به مراجع ذیربط ارسال میکند.
حضور یک نفر نماینده از نامزدهای شورای شهر به ازای هر 5 صندوق
علیاکبر پوراحمدنژاد، دبیر اجرایی ستاد انتخابات استان تهران گفت: به ازای هر 5 صندوق یک نماینده از سوی نامزدهای شورای شهر و در انتخابات ریاست جمهوری نیز به ازای هر 2 صندوق یک نماینده میتواند حضور داشته باشد.
کارت ملی الزامی نیست/آگاهی از شماره ملی در انتخابات کفایت میکند
وی گفت: اینکه امکان دارد کارت ملی در دسترس تمام افراد نباشد بنابراین آگاهی از شماره کارت ملی و اصل شناسنامه در شعب اخذ رأی الزامی است و کفایت میکند.
دبیر اجرایی ستاد انتخابات استان تهران بیان داشت: افرادی که در 1374.3.24 متولد شدند و قبل از آن میتوانند در هر دوره انتخابات شرکت کنند.
باتوجه به کسرت نامزدهای شورای اسلامی شهرها و روستاها و براساس قانون انتخابات شوراها به دور دوم راه نخواهد یافت.