هفته نامه الکترونیکی شهر تهران
ارسال شده توسط : پایگاه خبری ناب در روز : دوشنبه 91 دی 25 ساعت 10:56 صبحهفته نامه الکترونیکی شهر تهران
هفته نامه الکترونیکی شهر تهران
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور از انجام مکاتباتی با سازمان مدیریت بحران شهر تهران خبر داد و گفت: از این سازمان درخواست کردهایم که جزئیات برنامه احراز آمادگی مقابله با بحرانهای ناشی از وقوع زلزله احتمالی در پایتخت را به شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور ارائه کند.
به گزارش ناب نیوز ، مرتضی اکبرپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مسوولان سازمان مدیریت بحران شهر تهران اذعان دارند که آمادگی لازم برای مقابله با زلزله و بحرانهای ناشی از آن، هنوز در پایتخت تامین نشده و شرایط موجود نمیتواند دغدغه خاطر مردم و مسولان بالادستی نظام را در حوزه آمادگی و بسیج امکانات هنگام وقوع بحران برطرف کنند.
وی با اشاره به پیشبینی برگزاری مانورهایی در شهر تهران به منظور احراز آمادگی دستگاههای مختلف هنگام وقوع زلزله، اظهار کرد: حدود چهار ماه قبل مانور شرکت گاز در غرب تهران برگزار شد و پنج استان معین هم در آن حضور داشتند.
وی تاکید کرد: این مانورها میتواند شریانهای حیاتی امدادرسانی هنگام وقوع بحران را آسیبشناسی کند و مسوولان مربوطه با شناسایی نقصانهای خود، آمادگی لازم را احراز کنند.
اکبرپور با بیان اینکه در زمینه به دست آوردن آمادگی و پاسخگویی دستگاهها در هنگام وقوع بحران راه درازی را در پیش داریم، اعلام کرد: از سازمان مدیریت بحران شهر تهران و نیز استانداری تهران درخواست کردیم که برنامه خود را برای احراز آمادگی مقابله با زلزله و بحرانهای ناشی از آن در قالب برنامههای میان مدت پنج ساله به شورای هماهنگی مدیریت بحران ارائه کنیم.
وی با اشاره به مشکلات پایتخت در حوزه مدیریت بحران احتمالی هنگام وقوع زلزله، اظهار کرد: بافتهای فرسوده تهران، دسترسی و امداد و نجات مصدومان زلزله تهران را در بسیاری از نقاط پایتخت با مشکل جدی روبرو میکند، به طوری که اگر یک زلزله بیش از پنج ریشتر رخ دهد، تراکم جمعیتی موجود در بافتهای فرسوده مانع دسترسی به گروههای امداد و نجات به مناطق آسیبدیده میشود. ضمن اینکه مشکلات مشابهی میتواند در جریان امدادرسانی به مصدومان ساختمانهای بلند مرتبه تهران رخ دهد.
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران اعتقاد دارد که در شهر تهران باید درباره امداد و نجات هوایی بیشتر کار و برنامهریزی صورت گیرد تا بخشی از مشکلات یاد شده مهار شود.
اکبرپور در پاسخ به اینکه آیا سازمان مدیریت بحران مکلف به تامین بودجه سازمان مدیریت بحران شهر تهران است، به ایسنا گفت: برابر قانون، تخصیص بودجه دستگاههای اجرایی ذیربط در صورتی توسط سازمان مدیریت بحران پیشبینی میشود که برنامه مدونی را به سازمان ارائه کنند تا این برنامه در نهایت به تصویب شورای عالی مدیریت بحران کشور برسد؛ در این صورت بودجه این برنامهها توسط سازمان مدیریت بحران تامین خواهد شد.
به گزارش ناب نیوز ، محمد صارمی زاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: موضوع بافت فرسوده می بایست در اولویت برنامه های شهری قرار گیرد. البته در مرحله نخست برای ورود به نوسازی این بافت ها نیازمند عزم راسخ و مشارکت و همراهی همه شهروندان هستیم.شهردار منطقه 18 اظهار داشت: در مرحله دوم باید بر اساس ضرورت و نیاز ها عمل کنیم. چون در بعضی از محله ها شرایط از نظر وجود بافت فرسوده بسیار خطرناک و نا به سامان است و باید طرح ها و برنامه ها را پس از اولویت بندی در آن محله ها اجرا کرد.
صارمی زاده ادامه داد: نوسازی بافت فرسوده برنامه بلند مدتی است که باید در چند دوره زمانی انجام می شود.
* افزایش سرعت بیشتر احداث طرح های مسکونی در منطقه
شهردار منطقه 18 افزود: در سال جدید روند ساخت طرح های مسکونی نوسازان غدیر و بهاران در خیابان شهید منصور عمرانی و همچنین شهرک امام خمینی (ره) برای اسکان شهروندانی که خانه هایشان در بافت فرسوده خطرناک قرار دارد، سرعت بیشتری پیدا می کند.
وی اظهار داشت: البته تا این زمان با مشارکت شهروندان و شورایاران به دستاوردهای ارزشمندی در حوزه بافت فرسوده دست یافته ایم و شاهد ثبت هزار و 466 پلاک ثبتی بافت فرسوده فقط در محله یافت آباد بودیم که از این تعداد بیش از 80 درصد آن ها برای نوسازی مشکل مالکیتی دارند و امیدواریم که با برگزاری نشست های مشترک مدیریت شهری منطقه و دست اندرکاران اداره اوقاف امسال این معضل رفع شود.
به گزارش ناب نیوز ، غلامرضا محمدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: خیابان های محله شهرک امام خمینی به دلیل قدمتی که دارند باید بیشتر مورد رسیدگی قرار گیرد چون با کمترین بی توجهی ، محل تجمیع انواع جانوران موذی می شود.
وی اظهار داشت: با این حال متاسفانه توجه چندانی به شست شوی مخازن زباله و جمع آوری زباله در ساعت مقرر نمی شود و شاهد بوی بد و تعفن از سطل های زباله هستیم که امیدوارم مسئولان شهری همچون سال های گذشته به بحث نظافت محلات بیشتر رسیدگی و توجه کنند تا شاهد مشکلات زیست محیطی در محله نباشیم.
به گزارش ناب نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ،شهردار تهران صبح امروز در جمع خبرنگاران گفت: پل صدر و تونل نیایش یک پروژه یونیک هستند و شهروندانی که از آن بزرگراه ها رد می شوند طراحی و اجرا را مشاهده می کنند و ما می دانیم که سابقه ای متفاوت در اجرای این پل است حتی این پل به عنوان یک پل تک پایه در دنیا معروف شده است.وی در ادامه بیان داشت: تونل نیایش و پل صدر در واقع دو پروژه اجرایی مجزا از هم هستند اما به همدیگر وابسته هستند.قالیباف تصریح کرد: شهروندانی که به 1888 مراجعه کرده و مشکلاتی داشته اند برای تصمیم گیری در خصوص آنها من باید حضور به هم می رساندم و امروز این توفیق داده شد.وی اظهار داشت: ما اساساً در 1888 و 137 کار را به صورت سیستمی انجام داده و تماس های این دو خط هماهنگ استچه اشخاصی که به دنبال سرویس دهی اند و یا مشکلاتی دارند تمامی کارها به درستی انجام می گیرد و بیش از هزار نفر کارشان در این چرخه انجام می شود .قالیباف در ادامه افزود: طرح جامع و تفصیلی نیز در حال انجام است و عمدتاً با این طرح به مسائل حقوقی، فضای سبز، عمرانی و نظافت رسیدگی می شود اکثر مراجعات در خصوص حوزه شهرسازی و قوانین بود که آشنا نبودند و که باید حل می کردیم.وی در ادامه اظهار داشت: از 48 ساعت قبل کار بارگذاری را شروع کرده و مردم وقتی از اتوبان رد می شوند شاهد این هستند که دانه ها چگونه به هم وصل می شوند ، کار پروژه تونل نیایش تمام شده و ما به صورت آزمایشی مسیر شرق به غرب تونل شمالی را باز می کنیم که این کار به نفع مردم است اما این کار در اول دهه فجر یا فروردین سال آینده افتتاح و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
شهردار تهران در پایان افزود: تحریم ها ما را حدود 120 روز در ساخت این پروژه ها به تأخیر انداخت یعنی حدود 4 ماه که همکاران حدود 2 ماه قول جبران زودتر اتمام این پروژه را به ما داده اند و همه تلاش خود را انجام می دهیم.
به گزارش ناب نیوز ، علی نبیان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: پس از 3 هزار مدرسه در شهر تهران نیازمند نوسازی تخریب یا باز سازی است.
وی با اشاره به این که تاکنون 370 مدرسه در شهر تهران نوسازی شده است بیان داشت: در صورت تامین بودجه با باز سازی مدارس تا پایان برنامه پنجم توسعه مدارس تخریب شهر تهران مجددا با ز سازی خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: برای نوسازی و باز سازی مدارس شهر تهران بالغ بر 4 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
به گزارش ناب نیوز، علیرضا جعفری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران از فرسودگی بیش از 5 هزار هکتار از کلانشهر تهران و 70 هزار هکتار در کل کشور خبر داد و گفت: طبق برنامه پنجم توسعه نوسازی بافت فرسوده بر روش دولت است تا طی مدت 10 سال نسبت به نوسازی اقدام نماید و این نیازمند داشتن برنامه ای مشخص و مدون است.
وی نوسازی بافت فرسوده را امری چهار وجهی ذکر کرد و افزود: تدوین ضوابط و مقررات شهرسازی، ایجاد ظرفیت محرک توسعه با ارتقاء سطح کیفیت خدمات شهری در قالب استاندارد کلانشهرهای توسعه یافته و توانمندسازی اقتصادی و مدیریت عرضه و تقاضای مسکن از الزامات این امر است.
جعفری در خصوص بازپرداخت مبلغ تخفیفاتی شهرداری هنگام صدور پروانه اظهار داشت: این مبلغ به تنهایی در کلانشهر تهران بالغ بر هزار و 800 میلیارد ریال است.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران از عدم اجرای موفق این طرح خبر داد و تصریح کرد: با توجه به اینکه ارائه تسهیلات ارزان قیمت و تخصیص 50 درصد از تسهیلات مسکن مهر با سود 9 درصد در محدوده بافت فرسوده از وظایف دولت است اما آمار متقاضیان و تسهیلات دریافتی حاکی از عدم اجرای موفق این تکلیف قانونی دارد.
وی ادامه داد: در طول سال های اجرای برنامه پنجم توسعه عرصه نوساز شده در بافت فرسوده کلان شهر تهران تقریبا دو برابر میانگین کل کشور است این در حالیست که آمار و ارقام موجود و واقعی در حوزه شاخص های عملکرد شهرداری موید این مطلب است که شهرداری تهران به نسبت سایر کلانشهرهای کشور در حوزه نوسازی موفق تر عمل نموده است و حائز رتبه نخست در بین کلانشهرها است.
جعفری در پایان خاطر نشان کرد: این موضوع بر عقب ماندگی از برنامه پوشش نمی گذارد چرا که از برنامه تدوین شده عقب مانده ایم و باید با سرعت بیشتری حرکت کنیم.
به گزارش ناب نیوز ، مجید پاکساز مدیر کل شهرسازی و طرح های شهری شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: اولین کارگروه کارشناسی تدقیق طرح تفصیلی در مناطق 9 و 14 برگزار شده است که هم اکنون این کار گروه در مناطق 1 تا 6، همچنین 9، 12 تا 20 به اتمام رسیده و در مجموع با بیش از 272 شیت نقشه مورد بررسی خواهد گرفت.
وی ادامه داد: این موضوع از نظر فنی و حجم کار پیچیده و دارای اهمیت بسیاری است چرا که بر آن 406 شیت نقشه یک دو هزارم در سطح فراوانی مناطق 22 گانه به همراه 17 لایه متنوع بررسی می شود.
پاکساز خاطر نشان کرد: کمیته فنی تدقیق نقشه های طرح تفصیلی جدید، شهرداری مناطق 9، 14، 17، 15، 4، 16 و 12 تهران با حضور مشاوران طرح تفصیلی تشکیل شده است در ضمن کارگاهی با حضور همه عوامل اجرایی و با محوریت اداره کل شهرسازی برگزار می شود.
پرونده خیابان "بلوار کشاورز"، "سی تیر" و "لاله زار" توسط اداره کل میراث فرهنگی استان تهران برای ثبت در فهرست میراث ملی آماده می شود.
به گزارش ناب نیوز ، محمد حسین فراهانی مدیرکل میراث فرهنگی تهران به خبرنگار مهر گفت: در روزهای اخیر درباره اینکه چطور تهران می تواند هویت فرهنگی خود را حفظ کند و مردمی که برای کار و مسایل اداری به تهران آن را به عنوان یک پایگاه فرهنگی قلمداد کنند، جلساتی را با پژوهشگران برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که یکی از کارهای اجرایی آن می تواند ثبت بناهای تاریخی و معرفی آنها باشد.
وی گفت: آثار تاریخی و فاخری که در تهران با جمعیتی نزدیک به 13 میلیون وجود دارد در میان هیاهو و مدیرنتیه گم شده است بنابراین وظیفه همه مردم فرهنگ دوست است که به این آثار بیشتری توجه کنند.
فراهانی بیان کرد: هویت تهران قدیم به سبب قرار گیری شهرری در کنار آن، اصیل و ارزشمند است اما در طول زمان به دلیل مهاجرت قوم های مختلف به تهران از هویت اصلی خود دور شده است در این بین برای هویت بخشی به آن اقداماتی از جمله ثبت محوطه ها و بناهای تاریخی را مد نظر قرار داده ایم و در آینده نزدیک قصد داریم بلوار کشاورز، خیابان سی تیر و لاله زار را در فهرست میراث ملی به ثبت برسانیم.
به گزارش ناب نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ،یوسف رشیدی با بیان این مطلب گفت: تقریبا تمام مناطق شهر تهران امروز هوایی ناسالم دارند و ایستگاه دروس بیشترین میزان آلایندگی را نشان می دهد .
وی ادامه داد: شاخص آلودگی هوا در ایستگاه دروس 161 و ایستگاه اقدسیه 155 است که بیشترین میزان آلایندگی در این ایستگاه ها مشاهده می شود.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه هوای تهران در شرایط پایدار قرار دارد گفت: براساس پیش بینی های هواشناسی پایداری هوا ادامه خواهد یافت که این مساله می تواند سبب تشدید میزان آلایندگی ها در هوای پایتخت شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به بالا بودن میزان آلاینده های هوا توصیه می شود گروه های حساس مانند کودکان، افراد سالمند، بیماران قلبی و ریوی و زنان باردار تا حد امکان از تردد در سطح شهر خودداری کنند.